Ferrari-teambaas Stefano Domenicali en technisch directeur Pat Fry zijn vanuit Australië teruggekeerd naar de thuisbasis in Maranello voor crisisberaad.

 

Deze noodgreep mag geen verrassing heten. Ferrari was in Australië gewoonweg te langzaam. Enkel Fernando Alonso wist er met zijn vijfde plaats nog iets van te maken. Vorig jaar bezocht de Italiaanse renstal ook al tussen twee overzeese Grand Prix de fabrieken, vanwege teleurstellende resultaten. De geschiedenis lijkt zich dus te herhalen.

 

“Er is geen tijd te verliezen. We moeten het klokje rond werken om de Ferrari F2012 te verbeteren”, licht het team toe op zijn website. “We nemen de auto’s ook mee terug. Niet dat er op technisch gebied iets aan zal veranderen, maar we willen de auto’s graag zo goed mogelijk aanpassen aan de karakteristieken van het Maleisische circuit.”

 

Domenicali geeft toe dat er grote problemen zijn met de F2012: “Met name het gebrek aan topsnelheid is een probleem. Daarnaast hebben we problemen met de tractie. De auto’s zullen in Maleisië vrijwel identiek zijn aan die van Australië, we hopen echter nog wat winst te boeken met een goede afstelling.”