Na het vertrek van teambaas Stefano Domenicali kondigde Ferrari-president Luca di Montezemolo aan zich voortaan meer met de renstal te bemoeien, en hij is gelijk begonnen de daad bij het woord te voegen.

Met de onervaren Marco Mattiacci onder zich als de nieuwe teambaas, bekleedt Ferrari’s president Di Montezemolo tegenwoordig weer een meer actieve rol bij de Scuderia en zijn hand begint gelijk al zichtbaar te worden.

Di Montezemolo heeft, zo meldt de officiële Ferrari website, iedereen opgeroepen ‘een tandje erbij’ te zetten en daarnaast een nieuwe reorganisatie in beweging gezet ‘om de interne processen soepeler te laten lopen en de lijntjes binnen het team korter te maken’.

Volgens Di Montezemolo kan het namelijk wel ‘wat minder bureaucratisch’ binnen de Scuderia en moet Ferrari juist ‘efficiënter en flexibeler’ worden in het maken van beslissingen.

‘Om de organisatie te versimpelen, is het aantal adviseurs bovendien teruggebracht’, meldt Ferrari verder op haar site, waarbij het aangeeft dat Di Montezemolo de focus van de renstal (nog meer) bij het verbeteren van Ferari’s huidige F14 T-bolide heeft gelegd en hij Ferrari’s leveranciers zodoende ook heeft opgeroepen sneller met nieuwe onderdelen te komen.

“Het doel van dit alles is om Ferrari in staat te stellen sneller en beter in te spelen en om te gaan met de informatie die het tijdens raceweekends van de coureurs krijgt en de coureurs gelijktijdig beter te ondersteunen”, bericht de Ferrari-site tot slot.