De opwaartse lijn van de laatste races heeft Ferrari vertrouwen gegeven in een goede uitkomst van het wereldkampioenschap. Volgens ontwerpchef Nikolas Tombazis gelooft het team weer in de titel.

“Aan het begin van het seizoen waren we niet competitief”, zegt Tombazis. “Dat was een enorme schok. Maar we hebben ons hoofd niet laten hangen. We zijn kalm gebleven en hebben de problemen opgelost. De laatste races waren goed voor ons moreel. We hebben ons zelfvertrouwen hervonden en geloven weer dat we de klus kunnen klaren.”

Volgens Tombazis speelde het uitlaatsysteem een rol in zowel de kinderziektes als de recente opleving. “Het origineel was te ingewikkeld”, verklaart hij. “Het leverde te weinig op en gaf de coureur geen goed gevoel. Daarom hebben we het in de koelkast gezet en ons gericht op andere zwakke punten.”

In Spanje volgde een grote update van de Ferrari F2012. “Op dat moment hadden we in feite de volledige auto herzien, van de voorvleugel tot de diffusor. Op aerodynamisch gebied was het eigenlijk een geheel nieuwe auto. Ondertussen zijn we verder gegaan met het uitlaatsysteem.”

De versie die in Canada werd geïntroduceerd is een afgeleide van het oorspronkelijke ontwerp. “Maar dan simpeler en robuuster”. Aldus Tombazis. “Op dit moment zijn we redelijk tevreden met waar we staan. Zeker gezien onze uitgangspositie. Maar we zijn pas helemaal gelukkig als we races kunnen domineren. Het is immers altijd het doel om alle races te winnen.”