Ferrari-president Luca di Montezemolo nodigt alle teams uit voor een topoverleg in Maranello volgend jaar januari. Montezemolo is bezorgd over de koers die de FIA heeft ingeslagen met de pas ingevoerde reglementen en wil met de teams rond de tafel over de toekomst van de sport.

De Ferrari-baas vindt dat de teams elkaar te weinig zien buiten de raceweekenden en dat er meer dialoog moet komen. Dit opperde hij tijdens een toespraak bij de traditionele kerstlunch van de Italiaanse renstal.

“Ik heb de intentie om alle teams uit te nodigen in Maranello, niet om het over één specifiek onderwerp te hebben, maar om te praten over de algehele koers die nu gevaren wordt door FIA”, aldus di Montezemolo. “We hebben nooit eens een dag waarop we rustig met elkaar kunnen zitten en het over de toekomst kunnen hebben, zonder dat we aan onderlinge competitie hoeven denken. We zullen zelf met voorstellen moeten komen als we willen dat dingen veranderen.”

Daarmee doelt de Italiaan onder andere op de onlangs ingevoerde regel van de FIA om dubbele punten toe te kennen in de laatste race van komend seizoen in Abu Dhabi. Montezemolo zegt daarover: “Ik ben niet enthousiast, het is té kunstmatig in mijn ogen. Dat heb ik ook aangegeven bij Jean Todt en Bernie Ecclestone. Het zal me niets verbazen als de regel volgend jaar al wordt afgeschaft.”

Wanneer de vergadering tussen de teams precies gaat plaatsvinden is nog niet bekend. Montezemolo mikt voorlopig op de tweede helft van januari.