Ferrari is vastbesloten beter voor de dag te komen in de kwalificatie. Het Italiaanse team kon in Melbourne de hooggespannen verwachtingen niet waarmaken en wil zich verbeteren in Sepang.

Fernando Alonso kwalificeerde zich op ruime afstand van pole-sitter Sebastian Vettel slechts als vijfde, terwijl Felipe Massa zelfs genoegen moest nemen met de achtste tijd. Ook tijdens de race maakte de Scuderia geen sterke indruk.

Voor technisch directeur Pat Fry is dat echter niet de eerste zorg. Hij doet er alles aan om te zorgen dat Ferrari zich zaterdagmiddag in Maleisië beter kwalificeert. “We hebben alles geanalyseerd en één ding is duidelijk: we deden het in de race beter dan in de kwalificatie”, kijkt Fry terug.

“Veel heeft te maken met de manier waarop onze auto gebruik maakt van de banden, dus een groot deel van de analyse focuste zich op dit aspect. Ook hebben we achterhaald dat we de aeroydamica op sommige vlakken beter moeten benutten. In Maleisië gaan we tijdens de vrije trainingen tests uitvoeren.”

Bovendien introduceert Ferrari de komende Grands Prix nieuwe onderdelen in de hoop het gat met de kop van het veld te verkleinen. “We hopen in Maleisië direct enkele zaken te verbeteren, die worden toegevoegd aan de nieuwe ontwikkelingen die sowieso al gereed waren.”

“We hebben drie of vier nieuwe items in de pijplijn zitten, waarschijnlijk komen deze beschikbaar tussen de races in Maleisië en China. Dit toont eens te meer aan dat we onze bolide gedurende het volledige seizoen willen verbeteren.”