*

Ferrari zet deur op een kier voor terugkeer Brawn

Daan de Geus

Daan de Geus

4 jaar geleden

Ferrari zet deur op een kier voor terugkeer Brawn
Racepictures

Ferrari-teambaas Marco Mattiacci staat open voor een mogelijke terugkeer van Ross Brawn bij de Scuderia, maar alleen als Brawn binnen de door hem opgezette structuur in te passen is.

Brawn was technisch directeur bij Ferrari in de enorm succesvolle Michael Schumacher-jaren, maar verliet het team toen dat tijdperk erop zat om teambaas bij Honda te worden. Een succes werd dat niet, maar toen Honda eind 2008 de stekker eruit trok, kocht Brawn het team over, doopte het om in Brawn GP en profiteerde van de fundering die hij in de Honda-tijd had gelegd door in 2009 beide titels te pakken.

Brawn GP werd vervolgens overgenomen door Mercedes, maar dat was slechts een subtopteam in de jaren daarna, al Brawn legde daarin wel de basis waardoor het nu in 2014 het dominante team in de Formule 1 is.

Brawn zelf is er echter niet meer bij, want hij verliet het team afgelopen winter omdat het de functie van teambaas anders wilde invullen. Sindsdien zit de Engelsman thuis, maar hij wordt wel constant met teams in verband gebracht, waaronder Ferrari.

Marco Mattiacci, sinds april van dit jaar de nieuwe teambaas van Ferrari, bevestigt nu in gesprek met CNN dat hij inderdaad ‘enkele gesprekken’ met Brawn heeft gehouden en de Scuderia het voormalige kopstuk graag terug zou verwelkomen.

“Ross wordt hier in Maranello nog altijd als een icoon gezien en iedereen hier zou hem graag weer terug zien bij Ferrari”, verklaart de Italiaan, die er echter niet aan twijfelt dat ‘elk team natuurlijk blij zou zijn met iemand als Ross’.

Wat de kansen van een comeback van Brawn bij Ferrari betreft, maakt Mattiacci echter duidelijk dat dit afhankelijk is van of Brawn in te passen valt binnen de herstructureringsplannen die hij als teambaas de laatste maanden heeft opgesteld.

“Op het moment ben ik de nummer één binnen het team en ik werk graag met wat ik heb, wat betekent dat James Allison conform onze plannen gewoon technisch directeur blijft. Dat is ons beginpunt en van daaruit kijken we verder”, aldus Mattiacci, die tot slot aangeeft dat Brawn natuurlijk ook terug moet willen komen: “En misschien is Ross wel heel tevreden met wat hij nu doet.”

Lees meer over

Brawn Ferrari Mattiacci