Ferrari heeft besloten af te zien van een protest tegen de tijdstraf die Sebastian Vettel de zege heeft gekost in Canada, maar zegt zich nog wel te beraden op het mogelijk anderzijds aanvechten van de straf.

Ferrari geeft daarbij aan zich mogelijk op het zogenaamde right to review te beroepen, het recht om een incident op basis van nieuw bewijs opnieuw onder de loep te laten nemen door de wedstrijdleiding.

Vettel over de rooie na tijdstraf: ‘Ik ben boos en heb daar het recht op’

Het incident in kwestie is natuurlijk dat uit ronde 48 van de Grand Prix van Canada van afgelopen zondag. Vettel schoot toen rechtdoor in bocht vier en keerde volgens de wedstrijdleiding op onveilige wijze terug op de baan, waardoor rivaal Lewis Hamilton tot ontwijkende actie werd gedwongen.

Het voorval kwam Vettel op een tijdstraf van vijf tellen te staan. Hoewel hij daarna nog wel als eerste over de streep reed, kwam de zege Hamilton toe. Ferrari diende daarop echter een intentie tot beroep in, wat in zo’n geval de standaardprocedure is.

Right to review?
Een team krijgt vervolgens 96 uur de tijd om haar beroep te formuleren en officieel protest aan te tekenen, maar Ferrari heeft nu besloten dit niet te doen, zo meldt het team. Wat de Scuderia echter tegelijkertijd aangeeft, is dat het nog wél overweegt zich op het right to review te beroepen. Hiervoor zoekt het ook nog naar nieuw bewijs.

Ferrari heeft tot en met zondag 23 juni, de dag van de Grote Prijs van Frankrijk, om een officieel verzoek in te dienen om het voorval tussen Vettel en Hamilton opnieuw te laten beoordelen door de FIA, de regelgevende instantie van de Formule 1 waaronder tevens de wedstrijdleiding valt.

Lees ook: Vettel heeft coureursgilde aan zijn zijde: ‘Pure bullshit’