De FIA World Motor Sport Council heeft de Formule 1-kalender voor 2020 goedgekeurd, waarmee deze officieel is. Seizoen 2020 telt zoals verwacht 22 Grands Prix, waarvan die van Nederland de vijfde is en op 3 mei wordt gehouden.

De definitieve racekalender bevat geen grote veranderingen of verrassingen vergeleken met de eerder voorgestelde conceptkalender, behalve dat Vietnam en China van plek zijn gewisseld. Eerst zou de Grote Prijs van China de derde race zijn en Vietnam nummer vier, maar nu gaat de Formule 1 eerst naar Vietnam en dan naar China.

In totaal staan er zoals verwacht 22 races op de kalender, met het seizoen dat op 15 maart aftrapt in Australië en het Formule 1-circus dat daarna naar Bahrein, Vietnam en China afreist alvorens in Nederland het Europese deel van het seizoen begint.

De Grote Prijs van Nederland blijft als eerste Europese nummer dus een ‘premiumplekje’ op de kalender houden, met de race op zondag 3 mei. Nederland is samen met Vietnam nieuw op de kalender (of in het geval van Nederland, terug van 35 jaar weggeweest), met de Grote Prijs van Duitsland die van de kalender is verdwenen.

Lees ook: Eerste werk aan Circuit Zandvoort begonnen voor GP van Nederland

Achter de races in Vietnam en Nederland staat nog wel een asterisk: de circuits moeten namelijk eerst nog gehomologeerd (goedgekeurd door de FIA) worden. Dit is standaardprocedure voor nieuwe races, met de definitieve homologatie die doorgaans vrij kort voor het evenement plaatsvindt.

De complete F1-kalender voor 2020 ziet er als volgt uit:
15 maart – Australië
22 maart – Bahrein
5 april – Vietnam
19 april – China
3 mei – Nederland
10 mei – Spanje
24 mei – Monaco
7 juni – Azerbeidzjan
14 juni – Canada
28 juni – Frankrijk
5 juli – Oostenrijk
19 juli – Engeland
2 augustus – Hongarije
30 augustus – België
6 september – Italië
20 september – Singapore
27 september – Rusland
11 oktober – Japan
25 oktober – Amerika
1 november – Mexico
15 november – Brazilië
29 november – Abu Dhabi

Lees ook: Todt wil geen limiet op aantal races: ‘Mits het hoogwaardige events zijn’