FIA-president Jean Todt zegt dat hij geen reden ziet om een maximaal aantal races op de kalender toe te staan, mits het allemaal ‘hoogwaardige evenementen’ zijn. Todt is van mening dat 22 races ‘een goed aantal’ is.

De kalender voor 2020 bestaat uit een recordaantal van 22 races. Alleen de Grand Prix van Duitsland verdwijnt van de huidige kalender, terwijl de races in Nederland en Vietnam erbij komen. ”Volgend jaar zullen we voor het eerst 22 races hebben”, zegt Todt tegen Racefans.net. ”We werkten samen met de commerciële rechtenhouder en uiteindelijk stellen zij een kalender voor, evenals het aantal locaties. We zijn van mening dat het een goed aantal is”, aldus de Fransman.

Een beperking van het aantal races is volgens Todt niet nodig. ”Er is geen maximum. Voor mij is het geen kwestie van een maximum aantal locaties, maar het draait om de kwaliteit van de locaties”, aldus de FIA-president.

Meerdere coureurs hebben hun zorgen geuit over de toename van het aantal races. Kevin Magnussen maakt zich zorgen om het personeel. ”Al die mensen werken nu al zo hard, dus dat zou best zwaar worden voor een flink aantal mensen binnen het team”, aldus de Haas F1-coureur.

Mercedes-coureur Valtteri Bottas nuanceert de situatie, en vreest niet dat één extra race voor problemen zal zorgen. ”Als het één race meer is, is dat niet heel erg. Het is zoals Kevin zegt veel werk voor het personeel. Zij doen ook veel tussen de races door. Er komt vast wel een keer een limiet, maar ik weet met hoeveel races dat zal zijn. Ik geloof dat we nog wel een race erbij kunnen doen, maar voorlopig is het prima”, aldus Bottas.