De internationale autosportbond FIA heeft de Formule 1-racekalender voor 2018 officieel goedgekeurd. Er staan volgend seizoen 21 Grands Prix op de kalender.

De FIA gaf afgelopen juni al goedkeuring aan de conceptkalender. De definitieve versie verschilt op één punt: de Grands Prix van China en Bahrein zijn van plek geruild, wat Bahrein nu de tweede en China de derde race van het jaar maakt.

Anders ten opzichte van de kalender van dit jaar is dat de race in Azerbeidzjan in 2018 de vierde wedstrijd van het seizoen is, in plaats van race nummer acht. De Grote Prijs van Rusland verschuift hierdoor naar het najaar, en wordt race nummer zestien.

Zoals verwacht staan er in 2018 in totaal 21 races in de planning, met voor het eerst een triple header. Van 24 juni tot en met 8 juli is er elke zondag een race, met achtereenvolgens Grote Prijzen in Frankrijk, Oostenrijk en Engeland.

Frankrijk is daarbij terug op de kalender, na negen jaar afwezigheid. De Grand Prix van Duitsland ontbrak afgelopen seizoen, maar keert in 2018 eveneens terug. Verdwenen is daarentegen de Grote Prijs van Maleisië, in dat land was (financieel) geen draagvlak meer voor de race.

Als punt van aandacht bij het bevestigen van de kalender heeft de FIA de organisatie van de race in Brazilië met klem aangeraden de veiligheidssituatie rondom het circuit te verbeteren. Dit jaar werden verschillende medewerkers van teams en andere partijen slachtoffer van (gewapende) overvallen.

De complete kalender ziet er als volgt uit:

Datum Grand Prix Circuit
25 maart Australië Albert Park
8 april
Bahrein Bahrain International Circuit
15 april
China Shanghai International Circuit
29 april Azerbeidzjan Baku City Circuit
13 mei Spanje Circuit de Barcelona-Catalunya
27 mei Monaco Circuit de Monaco
10 juni Canada Circuit Gilles Villeneuve
24 juni Frankrijk Circuit Paul Ricard
1 juli Oostenrijk Red Bull Ring
8 juli Engeland Silverstone
22 juli Duitsland Hockenheim
29 juli Hongarije Hungaroring
26 augustus België Spa-Francorchamps
2 september Italië Monza
16 september Singapore Marina Bay Street Circuit
30 september Rusland Sochi Autodrom
7 oktober Japan Suzuka Circuit
21 oktober Verenigde Staten Circuit of the Americas
28 oktober Mexico Autódromo Hermanos Rodríguez
11 november Brazilië Interlagos
25 november Abu Dhabi Yas Marina Circuit