De FIA gaat op aandringen van de F1 Strategy Group mogelijk stappen ondernemen om ervoor te zorgen dat coureurs voortaan minder vanaf de pitsmuur gecoacht worden. Dat bericht Autosport.

Volgens de Britse publicatie heeft de F1 Strategy Group – de groep die in grote lijnen uitzet welke kant de Formule 1 op moet – de internationale autosportfederatie gevraagd om bepaalde soorten van communicatie tussen coureurs en teams te verbieden.

Hoewel er nog gewoon over de radio gesproken moet kunnen worden over ‘de bediening van de auto en veiligheidskwesties’, gaan er vermoedelijk maatregelen getroffen worden zodat coureurs niet meer ‘bij de hand worden genomen’ door hun engineer voor het verbeteren van hun performance.

De F1 Strategy Group maakt zich er namelijk zorgen om dat coureurs tegenwoordig te actief begeleid worden over hoe ze hun rondetijden kunnen verbeteren en bepaalde bochten beter kunnen nemen, terwijl ze ook continu wordt verteld hoe ze moeten rijden om beter banden en benzine te sparen.

Eén van de redenen waarom dit de F1 Strategy Group dwars zit, is de reactie van fans op dit soort berichten. Volgens Autosport is het echter mogelijk dit soort specifieke communicatie te verbieden door artikel 20.1 uit de sporting regulations. Daarin wordt gestipuleerd dat ‘coureurs hun auto’s alleen en zonder hulp moeten besturen’. Als het goed is maken de FIA en teams voor de race in Singapore duidelijk of en hoe er actie ondernomen wordt.