De FIA start geen onderzoek naar de aanrijding die in België plaatsvond tussen Nico Rosberg en Lewis Hamilton. Dat Rosberg later zou hebben gezegd dat hij ‘expres niet uitweek’, verandert daar niks aan.

Tijdens de Grand Prix van België zelf heeft de wedstrijdleiding op Spa kort overleg gepleegd naar aanleiding van het incident, maar besloten het voorval verder niet te onderzoeken en af te doen als een race-incident.

Na de race staken er geruchten op dat de FIA mogelijk alsnog actie zou kunnen ondernemen vanwege Rosbergs uitspraken tijdens de briefing die hij met het team en Hamilton had, welke vervolgens door Hamilton werden gedeeld met de buitenwereld.

Een woordvoerder van de FIA heeft die mogelijkheid nu echter van de tafel geveegd: “De FIA gaat zich hier niet in mengen. Het is in theorie wel mogelijk dat te doen als er nieuw bewijs aan het licht komt, maar een door een coureur achter gesloten deuren gedane uitspraak die vervolgens weer door het team wordt ontkracht, telt niet als nieuw bewijs.”