De FIA heeft de in september opgestelde racekalender voor 2012 geratificeerd zonder verdere wijzigingen te maken. De Grand Prix van Bahrein keert hierdoor terug, terwijl er ook in Amerika geracet zal worden.

 

Volgend jaar zullen er in totaal dus twintig Grote Prijzen verreden worden. Het seizoen zal op 18 maart in Australië beginnen, waarna Maleisië een week later bezocht zal worden. Drie weken daarna volgt de Grand Prix van China, met vervolgens één week daarna dus toch weer na de Grand Prix van Bahrein.

 

De race in Bahrein werd afgelopen seizoen nog geschrapt omdat het te onrustig was in het land. De situatie in de Golfstaat is nog altijd precair, maar de FIA vindt dat de rust afdoende is wedergekeerd – of verwacht dat dat in april zo zal zijn – om het koninkrijk weer aan te doen.

 

Na de race in Bahrein volgt het Europese deel van het seizoen, al wordt het verblijf op het thuiscontintent van de Formule 1 nog wel kortstondig onderbroken voor een enkel uitstapje naar Canada.

 

In september verlaat de Formule 1 Europa vervolgens weer om – net als dit jaar – via een viertal races in Azië terug naar het Midden-Oosten te gaan om in Abu Dhabi te racen. Daarna volgen er ten slotte nog twee Grote Prijzen: de verrassend genoeg toch nog ingeroosterde Grand Prix van Amerika en de seizoensfinale in Brazilië.

 

Dat Amerika toch nog op de kalender terecht is gekomen is opmerkelijk, want de Grote Prijs die in het Texaanse Austin gehouden gaat worden leek vanwege financiële problemen bij de organisatie niet door te gaan. Uiteindelijk is het dus toch nog goed gekomen en worden de Verenigde Staten voor het eerst sinds 2007 weer door de Formule 1 bezocht.

 

De volledige kalender voor 2012:
18 maart: Australië
25 maart: Maleisië
15 april: China
22 april: Bahrein
13 mei: Spanje
27 mei: Monaco
10 juni: Canada
24 juni: Europa (Valencia)
8 juli: Groot-Brittannië
22 juli: Duitsland
29 juli: Hongarije
2 september: België
9 september: Italië
23 september: Singapore
7 oktober: Japan
14 oktober: Zuid-Korea
28 oktober: India
4 november: Abu Dhabi
18 november: Verenigde Staten
25 november: Brazilië