Bij de start van de bijeenkomst van de World Motor Sport Council heeft de FIA bekendgemaakt dat het nieuwe Concorde-verdrag van kracht is gegaan. Voor FIA-president Jean Todt is dat welkom nieuws voor zijn verkiezingscampagne.

In een verklaring laat de FIA weten dat het akkoord dat de FIA en de Formula 1 Group in juli 2013 hebben bereikt voor het raamwerk van de Concorde Overeenkomst voor de periode 2013-2020, nu van kracht is gegaan, na goedkeuring van de betreffende bestuursorganen van de betrokken partijen.

De FIA voegt daaraan toe dat de nieuwe overeenkomst de financiële positie van de bond versterkt en het daarmee de regelgevende taken en andere missies beter kan uitvoeren. De autosportbond spreekt van een ‘solide fundament’ voor de verdere ontwikkeling van het Formule 1-kampioenschap.

“We kunnen trots zijn op deze overeenkomst”, zegt Todt. “Het verstrekt een effectiever raamwerk voor het bestuur van het Formule 1-wereldkampioenschap. De FIA verheugt zich erop zijn rol te blijven vervullen en garant te staan voor de reglementen en veiligheid van de sport.”

Nu de overeenkomst tussen FIA en FOM rond is, willen zij samen ook de overige partijen aan boord halen. In tegenstelling tot wat eerder werd vermoed, zijn blijkbaar dus nog niet alle teams akkoord met het verdrag.