De FIA staat open voor aanpassingen aan het sportief reglement met betrekking tot het uitdelen van straffen. Dat zegt oud-coureur en parttime steward Derek Warwick tegen Autosport.

Volgens Warwick is er een nieuwe commissie opgericht die kijkt naar mogelijkheden om de disciplinaire maatregelen eerlijker te maken. “We hebben hier onlangs met alle permanente stewards over gesproken in Parijs onder leiding van Charlie Whiting en mij en daar zijn een aantal interessante zaken uit voortgekomen”, zegt Warwick.

“Het moet nog blijken of daar iets uitkomt, want dit is een nieuw proces, maar er zouden enkele veranderingen kunnen volgen in de komende maanden of voor volgend jaar”, vervolgt Warwick. “Charlie gaat nu een agenda opstellen en die met FIA-president Jean Todt doornemen.”

Warwick wil niet ingaan op details van de regels die veranderd zouden kunnen worden, maar geeft de doorrijstraf als voorbeeld. “We hebben een code maar daar ben ik het niet altijd mee eens”, zegt hij. “Een drivethrough is in sommige gevallen te zwaar en soms juist te licht. Ook is het niet op alle circuits gelijk vanwege de lengte van de pitstraat. Het scheelt niet veel, maar we kijken altijd hoe het beter kan.”

Foto (Sutton Images): Derek Warwick tijdens het FOTA Fans’ Forum in de Williams-fabriek