De FIA heeft bij de vergadering van de F1 Strategy Group afgelopen maand een plan ingediend om de coureur met de meeste pole positions aan het eind van het seizoen te belonen met een prijs. Dat meldt Autosport.

Het plan komt voort uit eerdere plannen om de polesitter te belonen met één of meerdere wk-punten. Dit plan werd echter door meerdere teambazen verworpen, waarop de FIA met een nieuw plan kwam.

Het idee is om de prijs te geven aan de coureur die de meeste pole positions op zijn naam heeft staan aan het eind van het seizoen. Bij een gelijkstand gaat de prijs naar diegene met de meeste tweede plaatsen. Indien dat aantal ook gelijk is, wordt er gekeken naar de meeste derde plaatsen, vierde plaatsen en zo verder. Bij een totale gelijkstand kiest de FIA naar eigen inzicht een winnaar.

De pole position trophy is één van de ideeën die besproken gaan worden tijdens de bijeenkomst van F1 Strategy Group op 9 decemeber. Een ander plan is de herinvoering van permanente startnummers. Dit zou met name voor de teams om marketing technische redenen interessant. Teambazen van Red Bull, Mercedes, McLaren, Ferrari, Williams en Lotus waren het er bij een eerdere bijeenkomst al over eens dat het een goed idee is.