Ondanks verzet van enkele teams en met name Bernie Ecclestone is Jean Todt niet van plan het motorreglement voor 2013 aan te passen.

Ecclestone voorspelt dat de viercilinder turbo’s niet mooi zullen klinken, de teams vrezen voor hoge ontwikkelingskosten. “Toen ik FIA-president werd, was besloten de V8-motor te bevriezen tot 2011. Daarna volgde het besluit dit tot 2013 te verlengen. Intussen kwam de Engine Working Group met voorstellen voor de motorreglementen vanaf 2013. Zij waren er unaniem over en vervolgens was de stemming in de WMSC unaniem.”

Todt mag er graag op wijzen wie er zoal in deze World Motorsport Council zitting heeft. “Van de 26 leden zijn er twee vertegenwoordigers van de Formule 1: eentje van het oudste team – Ferrari – en de andere is de belangenbehartiger van de commerciële rechten: Bernie Ecclestone.”

“Ik herhaal: hun besluit was unaniem. Vandaar dat die nieuwe motor er in 2013 komt. Maar ik mag graag naar commentaar luisteren en daarom heb ik verzocht om een vergadering te beleggen met iedereen die betrokken is bij de motorreglementen. Dan hoor ik graag hoe het met de ontwikkeling van de motor gaat. Alleen als er iets dramatisch is gebeurd, kunnen we de boel heroverwegen.”