De FIA zal vanaf dit seizoen willekeurig ‘grondigere’ technische controles uitvoeren op de Formule 1-auto’s, zo heeft het bestuursorgaan bekendgemaakt in een document. De FIA benadrukt dat deze controle geen vervanging is van de huidige controles die de FIA al elk weekend uitvoert. 

Gedurende Grand Prix-weekends worden de Formule 1-auto’s van verschillende teams al gecontroleerd door de technische delegatie onder leiding van Jo Bauer. Dit seizoen is de FIA van plan om de controles nog strenger aan te pakken.

Lees ook: Leclerc verrast door snelheid Ferrari: ‘Hadden niet verwacht zo competitief te zijn’

“Om grondigere technische controles uit te voeren zal de technisch afgevaardigde routinematig en willekeurig een wagen selecteren bij elk evenement na de race voor grondigere demontage, conformiteitscontroles en controles van software en systemen”, valt in het uitgevaardigde document van de FIA te lezen. De FIA laat tevens weten dat er ‘extra controles’ uitgevoerd kunnen worden op de andere auto van het team.

Lees ook: Mediapas: Straatracende coureurs, Alonso aangehouden: dit beleefde onze huisfotograaf door de jaren in Bahrein

Mocht er bij die controle iets gevonden worden wat niet volgens het reglement is, dan zal de technische delegatie een rapport opstellen en die bij de stewards voorleggen, die dan actie kunnen ondernemen. Deze extra controle zijn geen vervanging voor de huidige controles die de FIA al elk weekend uitvoert.

Foto: Motorsport Images