De FIA belegt op 21 februari een vergadering met alle teams om te discussiëren over het spannender maken van Q3. De autosportbond wil proberen de kwalificatiesessie dit seizoen al om te gooien.

Twee weken geleden kwamen de FIA en de teams ook al bijeen om te praten over de invulling van nieuwe regelwijzigingen voor 2015. Tijdens die vergadering toonden volgens Autosport beide partijen hun bezorgdheid over de kwalificatie. Omdat coureurs met dezelfde banden moeten rijden tijdens de race, kiezen teams er te vaak voor om niet deel te nemen aan Q3. Zo zijn ze vrij in hun bandenkeuze op zondag.

Het doel van aankomende vergadering is om coureurs te verplichten aan Q3 mee te doen en ze daarvoor een geschikte compensatie te geven. Een van de ideeën die geopperd werd tijdens het vorige overleg is het gebruiken van extra bandensets voor Q3 . Hierdoor hoeven coureurs niet meer na te denken over hun bandenkeus en kunnen ze vrijuit rijden in een poging zo hoog mogelijk op de startgrid te komen. In de race starten zij dan op de banden waarmee ze in Q2 reden. Ook willen de teams proberen meer tijd te krijgen in Q3, zodat alle coureurs minimaal twee rondetijden neer kunnen zetten.

Als de FIA dit seizoen al veranderingen wil doorvoeren, heeft het wel alle stemmen van de teams nodig.