Pietro Fittipaldi is volgend jaar de officiële testrijder van Haas. Dat maakt het Amerikaanse team bekend in Brazilië, het thuisland van de kleinzoon van tweevoudig wereldkampioen Emerson Fittipaldi.

De 22 jarige Fittipaldi zal volledig deel gaan uitmaken van het team. Ter voorbereiding mag hij op 27 november tijdens de bandentest in Abu Dhabi de Haas VF-18 van dit jaar aan de tand voelen.

Teambaas Günther Steiner is blij met de toevoeging aan zijn team. “We kijken uit naar de samenwerking met Pietro. Hij heeft ervaring als een kampioen in de juniorenklasses en hij heeft het recent goed gedaan in de IndyCar. Zijn feedback tijdens het testen zal ongetwijfeld bijdragen aan de groei en ontwikkeling van Haas in de Formule 1.”

De coureur in kwestie is uiteraard dolgelukkig. “Ik wil Gene Haas en Günther Steiner bedanken voor deze mogelijkheid. Ze hebben het geweldig gedaan in de Formule 1 en dat zij mij vragen is heel spannend. Ik kan niet wachten om achter het wiel van de VF-18 te kruipen in Abu Dhabi en hopelijk krijg ik in de toekomst een racestoeltje.”