Lotus heeft Adderly Fong toegevoegd aan zijn ontwikkelingsprogramma. Hij zal zijn simulatorwerkzaamheden voor Lotus combineren met zijn activiteiten in de GP3 en GT Asia.

Fong wordt niet uitsluitend opgesloten in de simulator in Enstone, maar zal ook op het circuit meedraaien met het team. Daar kan hij testcoureur Jolyon Palmer en collega Carmen Jorda gezelschap houden. 

Fong heeft zich ten doel gesteld de eerste Chinese coureur te worden die bij een Grand Prix aan de start verschijnt. Ho-Pin Tung ging hem voor als eerste Chinese testcoureur, terwijl Ma Qing Hua voor HRT ook tijdens een Grand Prix-weekend actief was in enkele vrijdagtrainingen. 

“Maar ik wil niet op de zaken vooruit lopen”, blijft Fong met beide benen op de grond. “Ik ben heel blij met deze kans, maar dit is slechts de eerste van vele stappen die ik moet zetten om mijn doel te bereiken. Deze functie stelt me in staat om te leren hoe een Formule 1-team in elkaar steekt en die ervaring vormt de basis voor mijn ontwikkeling als coureur.” 

De 25-jarige Fong werd geboren in Hong Kong en begon pas op zijn veertiende met autoracen. Vorig jaar legde hij 99 ronden af in Valencia in een twee jaar oude Sauber C31 en reed hij ook namens Sauber de eerste vrije training in Abu Dhabi. Fong komt dit jaar in de GP3 uit voor Koiranen GP3 en rijdt in de GT Asia Series voor Bentley.