Force India-topman Otmar Szafnauer verwacht ‘over een week tot tien dagen’ een aankondiging te kunnen doen over de commerciële deal tussen het team en Aston Martin.

In gesprek met Autosport vertelt Szafnauer dat Force India ‘dicht bij’ een deal is met Aston Martin, de Britse sportwagenfabrikant die naar verluidt titelsponsor of zelfs naamgever van het team wil worden. “Ik denk dat we over een week tot tien dagen iets kunnen aankondigen.”

Het voortbestaan van het team is volgens Szafnauer niet afhankelijk van het rondkomen van de deal, maar met Aston Martin als partner ‘en een andere look‘ kan Force India volgens de chief operating offier wel ‘andere sponsoren strikken’. “Misschien komt er dan ook wel meer geld binnen.”

“Als dat het geval is, zal dat ons zeker helpen om de volgende stap te zetten en een vervolg te geven aan onze sterke vorm van de tweede helft van het afgelopen seizoen”, denkt Szafnauer, wiens team met de vijfde plek bij de constructeurs het beste eindresultaat uit haar bestaan behaalde.

Volgens deeleigenaar Vijay Mallya staan hij en de andere aandeelhouders van Force India open voor de komst van Aston Martin. Mallya wil echter alleen een deal sluiten voor de lange termijn. Als Aston Martin inderdaad partner van Force India wordt, verandert de naam van het team mogelijk.