Adrian Sutil en Paul di Resta starten morgen bij de eerste tien. Eerstgenoemde start als negende, terwijl Di Resta als tiende start. De Schot bleef als enige coureur in de derde kwalificatie binnen.

“We wilden twee auto’s bij de eerste tien krijgen en dat was gelukt”, aldus de Force India-coureur. “Vanochtend boekten we veel vooruitgang en ik was blij met hoe de auto zich in de kwalificatie gedroeg. De eerste twee sessies verliepen naar wens en toen was de klus dus geklaard.”

“We willen vooral een goede strategie voor morgen hebben. We mikken natuurlijk op punten omdat we zesde willen blijven in het kampioenschap. Ik kijk uit naar de race omdat het hier ’s nachts werkelijk prachtig is.”

Sutil besloot in de laatste sessie wel een tijd te noteren. Dat werd niet uitbetaald: hij liet alleen Di Resta achter zich. “Ik ben blij met de negende plaats”, zegt hij niettemin. “Het was een goede sessie. We wachtten in de derde sessie langer dan normaal omdat we keken wat Mercedes deed. Zij besloten uiteindelijk naar buiten te gaan, waarop ik ook een tijd noteerde.”

“Helemaal in orde was het alleen niet. Ik kreeg mijn banden niet op de gewenste temperatuur dus misschien had er meer in gezeten. Toch mogen we niet klagen omdat deze uitslag de verhoudingen goed weergeeft.”