Het Formule 1 Jaaroverzicht 2015 is alweer het éénentwintigste deel uit de reeks. De redactie van Formule 1 heeft traditiegetrouw alle hoogte- en dieptepunten bijeengebracht, voorzien van de mooiste foto’s.

Niet alleen in Nederland zal 2015 vooral in herinnering blijven vanwege de entree van één van de Formule 1-sterren van de toekomst. Max Verstappen kwam, zag en overtuigde iedereen ervan dat hij een wereldkampioen in de dop is. De discussie of Verstappen niet te jong was om zijn Formule 1-debuut te maken, luwde al bij het eerste raceweekend.

In veel opzichten was 2015 een herhaling van zetten van het voorgaande Formule 1-seizoen. Mercedes domineerde en Lewis Hamilton werd overtuigend wereldkampioen met tien overwinningen, tegen de zes van teamgenoot Nico Rosberg. Wat dat betreft zal 2015 geen prominente plaats in de F1-geschiedenisboeken krijgen. De spannendste races waren die waar Hamilton en Rosberg niet onderling om de zege konden strijden maar meer tegenstand hadden, zoals in Hongarije en Amerika.

Sebastian Vettel liet bij Ferrari zien dat zijn mindere 2014 een uitzondering was. Andere voormalig wereldkampioenen hadden het zwaarder. Kimi Räikkönen kwam er niet aan te pas naast Vettel en nog erger verging het Fernando Alonso en Jenson Button bij McLaren-Honda.

Jaarabonnees krijgen het Jaaroverzicht 2015 toegestuurd. Deze editie online bestellen? www.tijdschriftnu.nl