Lewis Hamilton triomfeerde op een uitverkocht Silverstone. Jenson Button verging het aanzienlijk minder voor eigen publiek. Het hele jaar loopt het al niet lekker voor de McLaren-coureur, maar hij houdt de hoop erin. Ook voor Max Verstappen zat het even tegen in Engeland, nadat hij in eigen land nog een sprankelende show had weggegeven tijdens Italia a Zandvoort. Daar was ook Arie Luyendyk van de partij en hij had even tijd voor een snelle terugblik op zijn carrière. Lees er alles over in nummer 10 van Formule 1, met nog veel meer nieuws, interviews, achtergronden en de mooiste foto’s!

Spectaculaire show

Door een raketstart van beide coureurs heeft Williams opeens de kans de Grand Prix van Engeland te winnen, maar een gebrek aan doortastendheid staat een stunt in de weg. De race valt ten prooi aan lokale held Lewis Hamilton. “Een gemiste kans”, moppert Valtteri Bottas.

Domper in Engeland

Na drie ronden is zijn race op Silverstone al voorbij, en dat terwijl Max Verstappen er zo veel van had verwacht. Hij is snel, de auto is snel, maar een technisch probleem verpest zijn kwalificatie en in de race spint hij van de baan voor de Grand Prix goed en wel begonnen is.

Met de moed der wanhoop

Samen met Fernando Alonso vormt hij het veteranenduo van de Formule 1. Jenson Button mocht blijven bij McLaren, maar het is de vraag of hij daar zoveel mee opgeschoten is, nu de samenwerking met Honda een valse start kent.

Mannenwerk of kinderspel

Formule 1-auto’s hebben meer vermogen dan ooit, maar de rondetijden zijn langzamer geworden. Maakt dat de Formule 1 te gemakkelijk, zoals sommige oud-coureurs beweren? En zo ja: wat is daartegen te doen?

You only live once

Arie Luyendyk was één van de eerste Europese coureurs die de grote oversteek maakten om een carrière op te bouwen in Amerika. Nog altijd heeft hij het er prima naar zijn zin, maar de tweevoudig Indy 500-winnaar komt graag over naar Nederland, bijvoorbeeld voor een demoritje. “Je moet genieten van het leven.”

Deze editie online bestellen? www.tijdschriftnu.nl