Wat een race! De Grand Prix van Hongarije zit van begin tot eind vol met actie. Sebastian Vettel is niet de enige winnaar. Ook Red Bull heeft weer wat te vieren, en Max Verstappen is met zijn vierde plaats ook een gevierd man. Naast vreugde is er echter ook verdriet, om het overlijden van Jules Bianchi negen maanden na zijn zware crash in Japan. Lees er alles over in het nieuwe nummer van Formule 1, met nog veel meer nieuws, interviews, achtergronden en de mooiste foto’s!

Een ster is gedoofd

Het leven had zo veel in petto voor Jules Bianchi. De Fransman was voorbestemd voor grootse daden, maar het noodlot besliste anders.

Voor Jules

Met een indrukwekkende ceremonie staat de Formule 1 voor de start van de Grand Prix van Hongarije stil bij de dood van Jules Bianchi. Maar misschien wel een nog passender eerbetoon is het spektakelstuk dat vervolgens losbarst. Sebastian Vettel draagt zijn eerste zege op de Hungaroring op aan de verloren zoon van de Ferrari Driver Academy.

Liever races dan reces

Max Verstappen beseft vooraf al dat er kansen liggen in Hongarije, waar motorvermogen van ondergeschikt belang is. “Maar ik had nooit durven dromen dat ik hier als vierde zou eindigen”, glundert hij. “Een perfect einde van een toch al geslaagde eerste seizoenshelft.”

‘Ik doe er ook toe!’

Hij wilde het af en toe wel uitschreeuwen van frustratie wanneer het weer eens alleen over Max Verstappen ging. Maar Carlos Sainz hield zich netjes en liet zijn acties op de baan voor hem spreken. En wat blijkt? Hij heeft heel wat in zijn mars.

Kampioen op herhaling

Bernie Ecclestone heeft het echt gezegd: in een onbewaakt ogenblik noemde hij de sport crap. Ach, we zijn wel wat gewend van hem, maar wat vindt Olav Mol ervan? Voldoet Max Verstappen aan de verwachtingen en Kimi Räikkönen aan de eisen? Aan de hand van vijf stellingen analyseert de Sport1-commentator het seizoen tot nu toe.

Deze editie online bestellen? www.tijdschriftnu.nl