Max Verstappen liet zich in Spa niet tegenhouden door een motorstraf en schotelde zijn fans een imposante inhaalrace voor. Lewis Hamilton reed ondertussen minstens zo overtuigend naar de zege. Minder voorspoedig ging het voor Ferrari, maar voor Kimi Räikkönen was er toch goed nieuws omdat zijn contract werd verlengd. Onze columnist Koen Vergeer maakte het allemaal van dichtbij mee en keek zijn ogen uit. Ook geeft Monisha Kaltenborn haar kant van het verhaal rond ‘Saubergate’. En nog veel meer nieuws, achtergronden en de mooiste foto’s!

Spa bruist

De vermaledijde Renault-motor lijkt het Nederlandse feestje op Spa-Francorchamps te gaan verstoren. Op zondag laat de techniek Max Verstappen gelukkig niet in de steek. En door zijn inhaalrace krijgen de fans waar voor hun geld. “Dit maakt alles goed.”

Doof voor kritiek

Kimi Räikkönen heeft nog niet veel geluk aan zijn terugkeer naar Ferrari, maar zegt desondanks van ieder moment te genieten. Hij is dan ook blij dat zijn contract met een jaar is verlengd. Het geeft Ferrari ondertussen wat extra tijd om na te denken over zijn toekomstige opvolger.

Opnieuw Hamilton

In Hongarije zag het er veelbelovend uit, maar in België kan Ferrari noch Red Bull een vuist maken tegen het oppermachtige Mercedes. Terwijl de Mercedes-coureurs vorig jaar nog hun eigen kansen om zeep hielpen, delen ze ditmaal complimenten aan elkaar uit.

Een weekend in Spa

We schrokken gewoon toen we hoorden wanneer onze columnist Koen Vergeer voor het laatste bij een Grand Prix aanwezig was geweest. En dus stuurden we hem onmiddellijk naar Spa.

Goede tijden, slechte tijden

Monisha Kaltenborn heeft dit jaar haar ware aard laten zien. Verschool ze zich eerder achter goede resultaten en mooie praatjes, in Australië zag ze zich gedwongen haar masker af te zetten. “Als het moet, vecht ik als een leeuw.”

Deze editie online bestellen? www.tijdschriftnu.nl