*

Formule 1 nr. 13 is uit!

Redactie

Redactie

29 augustus 2013 12:00

Formule 1 nr. 13 is uit!
Formule1

Sebastian Vettel heeft de draad na de zomerpauze snel opgepakt met een overtuigende overwinning in Spa. Ook Giedo van der Garde had het ritme vlot weer te pakken en maakte indruk in zijn ‘thuisrace’. Bij Kimi Räikkönen ging het niet zo lekker, maar de Fin was wel onderwerp van gesprek. Al is hij daar zelf minder over te spreken. We spraken ook met zijn landgenoot Valtteri Bottas. En natuurlijk nog veel meer interviews, nieuws, achtergronden en fraaie foto’s in het nieuwe nummer van Formule 1!

Geen woorden maar daden
Kimi Räikkönen is een man van weinig woorden. Zijn acties op de baan spreken voor zich. En als hij zijn mond eens opentrekt, heeft hij meestal iets zinnigs te zeggen. Juist daarom is hij een van de meest gewaardeerde coureurs in de Formule 1. Geen fratsen, gewoon hard rijden.

Giedo is hot
Als je op de grid een handje krijgt van Bernie Ecclestone, dan weet je dat je goed bezig bent. Het overkwam Giedo van der Garde. De Nederlander plaatste zich als derde voor Q2 en kreeg daarmee alle ogen op zich gericht. Ook in de race deed hij van zich spreken: “Ik reed de ballen uit mijn broek.”

Vettel houdt van saai
Sebastian Vettel wint met speels gemak de Belgische Grand Prix. Het is niet de actie op de baan, maar de actie van Greenpeace waar na afloop lang over wordt gesproken.

In de voetsporen van Mika Häkkinen
Maar liefst drie jaar mocht hij zich bij Williams in de luwte voorbereiden op zijn Formule 1-debuut. Dit jaar, uitgerekend het slechtste in de historie van het team, rijdt Valtteri Bottas dan eindelijk in de koningsklasse. “Jammer dat de auto niet zo goed is.”

De opties van Sauber
In het bureau van Monisha Kaltenborn ligt een contract klaar voor Robin Frijns. De komende drie jaar is hij verzekerd van een racezitje, mits Sauber de optie licht. En de tijd begint te dringen, want op 15 september verloopt die overeenkomst.

De groene hel
Het rommelt dit jaar bij Mercedes. Norbert Haug vloog eruit, Niki Lauda kwam erbij en sindsdien moet ook Ross Brawn vrezen voor zijn baan. De overeenkomsten tussen Mercedes nu en Jaguar toen zijn talrijk, op een klein detail na: Mercedes ontwikkelt zich eindelijk wel tot winnaar. Wat ging er mis bij Jaguar? Een reconstructie met de hoofdrolspelers.

Online edities bestellen? https://www.formule1.nl/edities/

Lees meer over

Magazine