Op Lewis Hamilton staat geen maat dit seizoen. Ook in Italië was hij weer soeverein, al zorgden zijn banden nog voor enige spanning, terwijl teamgenoot Nico Rosberg uitviel. Max Verstappen kon ondanks de aanhoudende motorperikelen tevreden terugkijken op zijn weekend. Lees er alles over in de nieuwe Formule 1, met verder onder meer interviews met Erik Schuivens, de engineer van Marcus Ericsson; Freddie Hunt, de zoon van James Hunt die veertig jaar geleden de Grand Prix op Zandvoort won; en Felipe Massa. Plus nieuws, achtergronden en de mooiste foto’s.

Tevreden zonder punten

Vooraf weet Max Verstappen dat scoren in Monza moeilijk gaat worden door het grote gebrek aan pk’s. Ondanks talloze motorproblemen en een fout van het team is hij toch best tevreden. “Dit soort weekends zit er af en toe ook tussen.”

De liefde is wederzijds

Felipe Massa is een gevoelsmens. Alle voorwaarden moeten kloppen, wil hij optimaal kunnen presteren. Het eenrichtingsverkeer bij Ferrari deed hem geen goed, maar bij Williams is hij opgeleefd. “Na 2008 is dit mijn beste seizoen in de Formule 1.” En niet zijn laatste, want ook in 2016 blijft Massa bij Williams.

Bandenspanning

De Grand Prix van Italië verloopt op het eerste gezicht volgens een keurig voorspeld scenario. Maar achter de schermen broeit er van alles, al blijft het resultaat hetzelfde: weer een zege voor Lewis Hamilton. Een zege met een luchtje, dat wel.

Autosportnomade

Hij is te herkennen aan zijn Nederlandse tongval, als hij over de boordradio van Marcus Ericsson te horen is. Erik Schuivens werkt sinds 2014 bij Sauber en promoveerde dit jaar tot race-engineer. “Ik ben degene die het laatste woord heeft.”

Hunt op Zandvoort

Veertig jaar geleden boekte James Hunt zijn eerste Grand Prix-zege op het circuit van Zandvoort. Het was tevens de eerste en enige zege van het roemruchte Hesketh-team. Tijdens de Historic Grand Prix reed Hunts zoon Freddie in de Hesketh om de historische zege te herdenken. Koen Vergeer was er beide keren bij. 

Deze editie online bestellen? www.tijdschriftnu.nl