Max Verstappen was aan de vooravond van zijn achttiende verjaardag weer lekker op dreef in Singapore en Japan. Zijn teambaas Franz Tost is onder de indruk: “Hij doet het buitengewoon goed, maar dat hadden we ook verwacht.” Minder verwacht was de overwinning van Sebastian Vettel in Singapore. Mercedes was de weg even kwijt, maar toonde in Japan aan dat het slechts een vormdip was. Lees er alles over in Formule 1, met verder nog meer nieuws, interviews, achtergronden en de mooiste foto’s!

‘Max is van het kaliber Vettel’

Nooit eerder stonden Toro Rosso en teambaas Franz Tost zo in de belangstelling als dit seizoen. Het team heeft dan ook een zeer competitieve auto gebouwd, maar de meeste vragen roepen de jonge talenten en met name Max Verstappen op. “Zwakke punten heeft hij niet.”

Singapore surprise

In een weekend waarin Mercedes verrassend genoeg de vorm maar niet te pakken krijgt, heerst Sebastian Vettel als in zijn kampioensjaren. Hij leidt van start tot finish en is ongenaakbaar. Toch ontpopt niet hij, maar Max Verstappen zich tot smaakmaker van de race.

El Matador

Jos Verstappen is niet de enige beroemde vader die regelmatig in het motorhome van Toro Rosso te vinden is. Carlos Sainz, de vader van Max Verstappens teamgenoot, gaf zijn zoon dezelfde voornaam als hijzelf, maar maakte naam als rallycoureur. “Formule 1 is een totaal andere wereld.”

De orde hersteld

Alsof de Grand Prix van Singapore slechts een boze droom was, zo keert Mercedes een week later in Japan terug aan het front. En als er nog twijfel over bestond welke van de twee Mercedes-coureurs de baas is, dan maakt Lewis Hamilton ook daar een eind aan. Met spierballentaal in de eerste ronde.

De leeuw van Vlaanderen

Stoffel Vandoorne klopt steeds nadrukkelijker op de deur van de Formule 1. Hij zou daarmee de 21e Belg zijn die in een Formule 1-race start en opvallend genoeg de eerste Vlaming. “Als het Stoffel niet lukt, lukt niemand het.”

Deze editie online bestellen? www.tijdschriftnu.nl