Het jaar 2016 kende in Abu Dhabi een bloedstollende apotheose. Nico Rosberg zweette ruim anderhalf uur flink, maar  bezweek niet en veroverde koelbloedig zijn eerste wereldtitel. In het nieuwe nummer van Formule 1, 84 pagina’s dik, is er veel aandacht voor de Duitser. En uiteraard ook voor Max Verstappen.

Naast de vaste rubrieken – de mooiste beelden van huisfotograaf Peter van Egmond, stop & go en de columns van Koen Vergeer, Rob Wiedenhoff en Sandor van Es – is er veel variatie. Onder meer via een portret van Rosberg, die in Monaco met een gouden lepeltje opgroeide. “Het is verbazingwekkend dat hij als miljonairszoon zoveel eerzucht en zo’n sterke wil heef”, meent een van de geïnterviewden. “Nico wist dat hij Lewis in zijn hoofd moest verslaan.”

Ook schreef Formule 1-verslaggever Linda van der Heide een persoonlijk verhaal over al haar ontmoetingen met Felipe Massa, de Braziliaanse veteraan die in Abu Dhabi afscheid nam van de Formule 1. Natuurlijk is er ook veel aandacht voor de ontknoping in de titelstrijd. Verder volgde Formule 1 de laatste vijf werkdagen op het circuit van Max Verstappen. Onder meer in de woestijn, waar hij zich uitleefde op een crossmotor en in een buggy.

Zoals gebruikelijk blikt Formule 1 ook met een twist terug aan de hand van top & flop in 2016. Olav Mol geeft daarin zijn drie opvallendste momenten van afgelopen seizoen prijs. Nico Hülkenberg vertelt tenslotte in een persoonlijk verhaal waarom hij voor Renault heeft gekozen. “Ik had al driemaal kampioen willen zijn.”

Formule 1 nummer 18 is nu verkrijgbaar in de winkel of door hier te klikken. Onmisbaar voor de liefhebber en fan!

nr18cover