*

Formule 1 nr. 6 is uit!

Redactie

Redactie

25 april 2013 10:00

Formule 1 nr. 6 is uit!
Formule1

Lewis Hamilton vertelt in het nieuwe nummer van Formule 1 openhartig over zijn overstap naar Mercedes, die hij omschrijft als ‘de juiste keuze’. Hij pakte in China zijn eerste poleposition voor zijn nieuwe werkgever, maar moest de overwinning laten aan Fernando Alonso, terwijl Sebastian Vettel in Bahrein zegevierde. Giedo van der Garde moet nog even doorbijten achteraan het veld, maar er gloort hoop.

Vettel versus Webber
Bij Red Bull proberen ze te doen alsof alles weer pais en vree is, alsof Sebastian Vettel geen ordinaire dief is en Webber niet onverminderd kwaad. De RB9 mag dan weer prettig te besturen zijn, het team zelf oogt stuurloos.

De inhouder wint
De zege van Fernando Alonso in China zorgt voor blijdschap bij Ferrari. Toch weigert de Spanjaard er enige conclusies aan te verbinden, want met drie winnaars uit evenveel races en Pirelli-banden die onberekenbaar zijn, kan dit seizoen een herhaling van 2012 worden.

Hamilton leeft op
Er werd met afkeur en verwondering gereageerd op de overstap van Lewis Hamilton van McLaren naar Mercedes, maar na vier races kunnen we concluderen dat zijn keuze om het warme nest te verlaten zo gek nog niet is. Sterker nog: hij lijkt voorlopig zelfs beter af.

Vettel blijft de gevechten voor
In een race die bol staat van de inhaalacties laat Sebastian Vettel al zijn concurrenten ver achter zich. De Red Bull-coureur heeft wel het geluk dat Fernando Alonso terugvalt met een haperend DRS. “Ik vind het heerlijk om in mijn eentje vooraan te rijden.”

‘Giedo is gelukkig geen Maldonado’
“Een goede kerel met veel Formule 1-ervaring”, zo omschrijft Giedo van der Garde zijn engineer bij Caterham. De Mexicaan Juan Pablo Ramírez is dit jaar zijn steun en toeverlaat. Formule 1 sprak met de engineer over bandenbeheer, overstuur en geduld.

Belgiës beste
Stoffel Vandoorne maakt een razendsnelle opmars. In pas zijn vierde seizoen in de autosport heeft de Belg al de aandacht van McLaren getrokken, dat hem opnam in het talentenprogramma. “Het gaat goed zo, maar garanties zijn er in de autosport niet.”

Online edities bestellen? https://www.formule1.nl/edities/

 

Lees meer over

Magazine

Gerelateerd