In deze dubbeluitgave besteden we extra aandacht aan het onderwerp familie. Zo hebben we de burgerlijke staat van het huidige startveld geïnventariseerd, kijken we terug op de gebroederlijke mislukking van de Fittipaldi’s met hun eigen team en spraken we met Felipe Nasr en Romain Grosjean over hun familie, en andere zaken. Ook hebben we een interview met Nico Hülkenberg, al had die weinig tijd voor iets anders dan racen. Tussen de Grands Prix van Canada en Oostenrijk door won hij de 24 Uur van Le Mans. Lees er alles over in Formule 1!

Reuring rond een rookie
Naast Lewis Hamilton is er niet één coureur die zo veel aandacht krijgt als Max Verstappen. Hij is een held in Nederland, een rolmodel voor leeftijdsgenoten, een geschenk voor de sport en een dankbaar onderwerp voor journalisten. Zijn leeftijd, pech, spectaculaire inhaalacties en magistrale race én crash in Monaco vullen de kolommen. Een tussenbalans na acht Grands Prix.

Allemansvriend
Vooraf grapte Nico Hülkenberg dat hij aan de 24 Uur van Le Mans meedeed omdat hij een liefhebber is van het Franse landschap. Het was wel duidelijk dat hij andere intenties had, maar dat hij in zijn eerste optreden direct zou zegevieren, had hij ook weer niet verwacht. “Dit is onbeschrijfelijk.”

Met de blik vooruit
Lewis Hamilton moet vrijwel de hele race Nico Rosberg in zijn achteruitkijkspiegels dulden. Toch kijkt hij liever niet achterom, maar vooruit. En met een dominant, zij het niet geheel vlekkeloos weekend laat hij de deceptie van Monaco achter zich.

Broedertwist
Het is een vast ritueel tussen broers: de één wil van de ander winnen. Naast Emerson en Wilson Fittipaldi raceten er nog meer broers in de Formule 1. Of deden ze in elk geval een poging daartoe. Succes zit blijkbaar namelijk niet in de genen.

Op eigen kracht
De twee Mercedes-coureurs waren nog niet eerder zo aan elkaar gewaagd als bij de Grand Prix van Oostenrijk. Dat juist underdog Nico Rosberg als winnaar uit de bus komt, verbaast velen, maar voor hemzelf is het niet meer dan logisch. “Nu heb ik het geheim te pakken.”

24 uur voor de buis
De 24 Uur van Le Mans is het summum van de langeafstandracerij. Een ware uitputtingsslag voor auto’s en coureurs. Voor de toeschouwers langs de baan en voor de buis. Terwijl Porsche en Audi op Le Mans met elkaar in de clinch gingen, vocht Koen Vergeer thuis vooral tegen de slaap. Onze Le Mans-deskundige legt uit hoe je deze klassieker helemaal uitkijkt.

 

Deze editie online bestellen? www.tijdschriftnu.nl