De beursgang van de Formule 1 zal voorlopig nog even op zich laten wachten, zo heeft Bernie Ecclestone laten weten. De moeilijke economische situatie van het moment is hier debet aan.

CVC Capital – de grootste aandeelhouder in de Formule 1, met zo’n 42 procent van de aandelen in bezit – was oorspronkelijk van plan om in juni aandelen te gaan verhandelen op de beurs van Singapore, maar doordat de financiële markt momenteel op zijn gat ligt, is dit plan vooralsnog uitgesteld tot later in het jaar.

“Vanwege alle problemen in de eurozone en op uiteenlopende financiële markten, wachten we nog even met de beursgang”, vertelt Ecclestone aan Bloomberg News. “De timing is gewoon niet juist”, verklaart Ecclestone. “Het is niet verstandig om nu de beurs op te gaan. De markten liggen op hun gat en mensen zijn er op het moment weinig aan genegen te investeren.”

“Je ziet zelfs dat er weinig animo is voor aandelen in bedrijven die al twintig jaar op de markt actief zijn, dus er is weinig reden om aan te nemen dat er wel interesse is in een nieuwe onderneming.”

Ecclestone benadrukt verder dat de beursgang er ‘absoluut’ nog dit jaar gaat komen, maar wil daarbij geen datum noemen. “We willen het niet overhaasten”, zegt de Engelsman, die aangeeft dat er ‘na het seizoen, waarschijnlijk rond oktober en november’ gekeken wordt of de Formule 1 investeerders kan lokken.

CVC Capital verkocht onlangs overigens al zo’n 21 procent van haar aandelen in de Formule 1, waardoor haar belang van 63 naar 42 procent werd teruggebracht. Deze 21 procent werd voor een totaalbedrag van 1.25 miljard euro verkocht. Naar verluidt wil CVC op de beurs zo ongeveer 11 procent van haar aandelen in de Formule 1 gaan verhandelen.