De Formule 1-teams die bij de Grand Prix van Nederland gebruik wilden maken van de omstreden strandroute door natuurreservaat Noordvoort, zien hiervan af.

Dat meldt NH Nieuws. De drie teams (waaronder Red Bull) kiezen nu voor de ‘normale’ route, over de gewone weg. De organisatie achter de vergunningsaanvraag voor de strandroute, The Spot Events, laat weten dat het hoe dan ook om ‘een noodplan’ ging.

Omstreden strandroute

Het natuurgebied Noordvoort, tussen Zandvoort en Noordwijk, is zelfs niet toegankelijk voor wandelaars. Vandaar de ophef toen naar buiten kwam dat drie Formule 1-teams die tijdens de Nederlandse Grand Prix in Noordwijk verblijven, deze strandroute wilden gebruiken om naar Circuit Zandvoort te komen.

Formule 1 strandroute

Demonstranten protesteren tegen het gebruik van de omstreden strandroute door Formule 1-teams.

Hoewel de gemeenten Zandvoort en Noordwijk hier toestemming voor gaven, was de kritiek niet mals. Op social media werd heftig gereageerd op het plan en petities om het een halt toe te roepen werden massaal ondertekend. Tijdens een gemeenteraadsvergadering in Zandvoort werd er zelfs tegen geprotesteerd.

Plan kwam niet van circuit

Namens de organisatie van de Grand Prix liet sportief directeur Jan Lammers vorige week al aan FORMULE 1 weten dat ‘het plan niet van ons komt’. Volgens Lammers was het een kwestie tussen ‘de betrokken instanties’.

Lees ook: Lammers: ‘Die aanvraag voor de strandroute komt niet van ons uit’

Inmiddels is het plan dus van de baan, meldt NH Nieuws. De Formule 1-teams gebruiken nu de gewone weg om van en naar circuit te komen, in plaats van de strandroute. Noordvoort, het beschermde natuurgebied waar zeehonden en broedvogels huizen, blijft dus ongemoeid.