De toestand van Formule 2-coureur Juan Manuel Correa, die vorige week betrokken raakte bij het dodelijke ongeval van Anthoine Hubert, is verslechterd. Correa brak bij het ongeval zijn beide benen, waaraan hij succesvol geopereerd was. Zijn toestand is nu kritiek, maar stabiel, meldt zijn familie in een verklaring.

Vorige week werd de coureur nog overgeplaatst naar een specialist in Londen voor de verdere behandeling aan zijn verwondingen. Bij aankomst werd het acute ademhalingssyndroom vastgesteld bij Correa. Dit is een ernstige longaandoening die vaker voorkomt bij ongevallen met een zware impact.

De 20-jarige in Ecuador geboren Amerikaan is nu verplaatst naar de intensive care, waar hij in een kunstmatige coma aan de beademingsmachine wordt gehouden. ”We zijn er zeker van dat onze zoon ons zal verrassen, zoals hij altijd doet met zijn enorme wilskracht en sterkte, en dat hij volledig zal herstellen”, zegt zijn familie in een verklaring. ”We willen deze gelegenheid aangrijpen om onze condoleances te betuigen aan de familie Hubert voor hun verlies. Onze harten zijn gebroken en we kunnen ons alleen de pijn voorstellen die dit verlies hen heeft gebracht.”

Lees ook: Formule 2-team Trident in Monza met één auto na inbeslagname Alesi’s auto

Vorige week raakte Hubert door nog onduidelijke redenen van de baan, waardoor hij de in bandenstapel bovenaan de Raidillon terechtkwam. De Fransman kwam daarna terug op de geasfalteerde uitloopstrook, waar Correa op volle snelheid geen kans had om Hubert te ontwijken. De 22-jarige Hubert overleed aan zijn verwondingen, terwijl Correa allebei zijn benen brak en ook letsel aan zijn rug opliep. De auto van Giuliano Alesi is door de Belgische autoriteiten in beslag genomen voor het onderzoek dat naar het ongeval loopt.