*

Formule 2-coureur Correa weer volledig bij bewustzijn, weigert amputatie

Laurens Stade

Laurens Stade

28 september 2019 10:20

Formule 2-coureur Correa weer volledig bij bewustzijn, weigert amputatie
Motorsport Images

Formule 2-coureur Juan Manuel Correa is weer volledig bij bewustzijn. De in Ecuador geboren Amerikaan brak zijn benen bij de zware crash tijdens de Formule 2-feature race in Spa-Francorchamps, waarbij Anthoine Hubert om het leven kwam. Correa wacht een zware beenoperatie op zondag, waar hij niet zal gaan voor een amputatie van zijn rechtervoet.

In een verklaring laat de familie van Correa weten dat de coureur eerder deze week is verplaatst naar een ander ziekenhuis in Londen die gespecialiseerd is in orthopedie. ”De focus verschuift van zijn longen naar zijn onderlichaam. Hij is volledig bij bewustzijn en zijn longen zijn veel sneller hersteld dan verwacht. De dokters zijn onder de indruk van zijn algemene fysieke vooruitgang en wilskracht. Het was het doel om Juan Manuel deze week in de best mogelijke toestand te krijgen zodat hij de operatie van meer dan tien uur op zondag aankan”, stelt de familie van de 20-jarige Correa.

Correa werd na de crash overgebracht naar Londen, waar hij een ernstige longaandoening opliep. Hij moest daarom in kunstmatige coma gehouden worden, waar hij sinds vorige week uit ontwaakt is. Nu ligt alle focus op de beenoperatie die hij zondag zal ondergaan. ”De operatie op zondag zal cruciaal zijn voor het vaststellen van Juan Manuel’s toekomst. De dokters zullen voor het eerst sinds het ongeluk volledige toegang hebben tot zijn verwondingen die hij opliep aan zijn rechteronderbeen. Zij kunnen de schade aan zijn scheenbeen, enkel en voet bepalen. Ze zullen bij de operatie redden wat er te redden valt en verwijderen wat verwijderd moet worden, zodat ze zijn onderbeen in de best mogelijke staat kunnen herstellen. De chirurgen zijn voorzichtig optimistisch gezien het snelle herstel van Juan Manuel”, zegt zijn familie in de verklaring.

Geen amputatie
De dokters gaven de Formule 2-coureur de keuze om zijn rechtervoet te laten amputeren, maar Correa weigert dat. ”De verwondingen die hij heeft opgelopen zijn ernstig en de chirurgische procedure is zeer complex. De dokters gaven hem de optie tot een reconstructieve amputatie van zijn rechtervoet. Hij heeft ervoor gekozen om niet te gaan voor de amputatie en de operatie voort te zetten. Hij begrijpt alle uitdagingen die daarbij komen kijken.”

Anthoine Hubert en Juan Manuel Correa raakten betrokken bij een zware crash tijdens de Formule 2-feature race op Spa-Francorchamps. De Fransman moest Giuliano Alesi ontwijken, die de achterkant van zijn auto verloor bij het ingaan van de beroemde bochtencombinatie Eau Rouge-Raidillon. Hubert spinde daardoor de bandenstapel in, bovenaan de Raidillon. De Arden-coureur knalde terug op de geasfalteerde uitloopstrook, waar Juan Manuel Correa hem niet meer kon ontwijken en op volle snelheid in de zijkant reed van Hubert. De Fransman overleed anderhalf uur na de crash aan zijn verwondingen.

Lees meer over

Correa F2 Hubert

Gerelateerd