Nyck de Vries heeft op overtuigende wijze de hoofdrace van de Formule 2 in België gewonnen. De Prema-coureur reed vanaf poleposition weg bij de rest van het veld.

Tijdens de opwarmronde verkijkt Sergio Sette Camara zich even op het tempo van de twee coureurs voor hem, maar het loopt gelukkig goed af. Bij de start is Nyck de Vries uitstekend weg. Daarachter komt er veel rook van wielen, maar zijn er geen grote incidenten. Sette Camara snoept de tweede plaats af van George Russell, terwijl Lando Norris zich ook snel en weg naar voren werkt en als vierde aansluit.

De Vries bouwt een veilige marge op ten opzichte van Sette Camara en kan zich richten op het managen van de banden. De slijtage is in Spa relatief hoog. Russell en Norris gaan na 8 van de 25 ronden als eersten van de koplopers de pits in voor de verplichte bandenwissel. Sette Camara meldt ondertussen dat zijn banden nog wel goed zijn, maar niet geweldig, dus komt hij een ronde later ook binnen.

Na tien ronden maakt ook De Vries zijn stop. Die gaat niet helemaal perfect, maar hij blijft zijn rivalen voor. Op Kemmel komt er wat rook achter zijn auto vandaan, maar de gang blijft er gewoon in zitten. Al komt Lorandi, die nog een stop moet maken, wel even langszij. De schermutselingen tussen zijn achtervolgers zorgen ervoor dat De Vries weer van ze weg kan rijden.

Doordat de auto van Nirei Fukuzumi vlam vat, komt de safetycar de baan. Daarmee verdwijnt de voorsprong van De Vries, maar het geeft ook de banden wat rust. Met nog zeven ronden te gaan, wordt de race herstart en voert De Vries het tempo aan. Russell slaat een aanval van Norris af, terwijl MP-coureur Ralph Boschung verderop van de baan glijdt. De Vries houdt Sette Camara op afstand en wint voor de tweede maal op rij de F2-hoofdrace.

“Ik beschouw dit zeker als mijn thuisrace, dus het is mooi dat ik de Nederlandse fans trots heb kunnen maken”, zegt De Vries. “Het was een lastige race. We waren erg sterk op de zachte banden, maar verloren tijd in de pits en daarna kwam er ook nog een safetycar. Daar zaten we zeker niet op te hopen. Maar we bleven kalm en de auto was supersterk het hele weekend.”