De Nederlandse Formule 2-rookie Nyck de Vries zette op de laatste testdag in Bahrein de snelste tijd neer. Hij was in zowel de ochtend- als de middagsessie sneller dan wie dan ook.

Het was bewolkt en iets kouder dan de afgelopen paar dagen op het Bahrein International Circuit, waar de laatste testdagen van het Formule 2-seizoen plaatsvonden. De Vries bepaalde al vrij vroeg het tempo en zette de snelste tijd neer. Charles Leclerc en Antonio Fuoco van het team van PREMA doken echter al snel onder de tijd van de Nederlander. De Italiaan Fuoco ging daarbij als eerste van de dag sneller dan 1 minuut 41.

Met nog een half uur te gaan in de eerste sessie pakte De Vries echter de koppositie weer over en zette hij met zijn 1:40.583 de snelste tijd tot op dat moment neer. Hij was hiermee 0.007 seconde sneller dan de nummer 2, Oliver Rowland van DAMS.

Na de lunch ging De Vries als eerste de baan weer op om zijn sterke ochtendsessie gevolg te geven. Na een uur was Johnny Cecotto, teamgenoot van De Vries bij Rapax, de snelste. In het laatste testuur pakte de jonge Nederlander toch weer de koppositie, om die vervolgens niet meer af te staan. Hij klokte een 1:41.888 en was daarmee 0.026 seconde sneller dan zijn teamgenoot Cecotto, die tweede werd.