Kimi Räikkönen en Romain Grosjean hebben zojuist het doek van de nieuwe Lotus gehaald. Onder het laken zit een auto in de bekende zwart-goudlivery, met de inmiddels bekende lelijke neus. Al oogt deze auto vloeiender dan de Ferrari en Force India.

 

Voor het eerst in jaren begint de naam van een auto uit Enstone niet meer met een R, en daarna het versienummer, zoals de R31 bijvoorbeeld. De Lotus van dit jaar is omgedoopt tot de E20. Het is namelijk de twintigste auto die in de fabriek in Enstone is ontwikkeld. 

 

Wat opvalt is – uiteraard – de neus. Net als Ferrari, Force India en Caterham is die grof lager dan de monocoque. McLaren is vooralsnog de enige met een ‘mooi’ antwoord op de regelwijziging. Op de voorvleugel zitten meerdere gurneys en ook lopen er parallel aan de end-plates nog een aantal soortgelijke plaatjes.

 

Meer informatie over de nieuwe Lotus volgt zo snel mogelijk. Uiteraard zal er straks een foto-album online komen en ook op de opmerkingen van Räikkönen en Grosjean hoef je niet lang te wachten!