Richard Verschoor verruilt het Nederlandse MP Motorsport in 2018 voor Josef Kaufmann Racing. Verschoor gaat daarnaast zonder steun van Red Bull verder in de Formule Renault 2.0.

Verschoor maakte zelf op Twitter bekend dat hij in 2018 voor het Duitse Josef Kaufmann Racing uitkomt. Zo komt er na twee jaar een einde aan de samenwerking tussen de zestienjarige Nederlander en MP Motorsport. Verschoor werd in 2016 kampioen in de Noord-Europese en Spaanse Formule 4 met MP Motorsport, alvorens in 2017 de stap naar de Formule Renault 2.0 Eurocup te zetten met het team.

Verschoor had echter een lastig seizoen in die prestigieuze maar zware opstapklasse. Hij finishte als negende in het kampioenschap en kreeg recentelijk verder te horen dat hij geen deel meer uitmaakt van het Red Bull Junior Team. Verschoor werd daar in mei van 2016 in opgenomen. Ondanks het wegvallen van de Red Bull-steun heeft Verschoor bij Josef Kaufmann Racing wel een absoluut topzitje gevonden voor 2018.

Sacha Fenestraz won de Formule Renault 2.0 Eurocup in 2017 immers met het team, nadat Lando Norris in 2016 hetzelfde deed. In 2015 greep Josef Kaufmann Racing naast de rijderstitel, maar werd het wel kampioen bij de teams. De Duitse renstal heeft een lange staat van dienst in verschillende Formule Renault- en Formule BMW-kampioenschappen.