De Franse Grand Prix keert mogelijk volgend jaar terug op de Formule 1-kalender. Volgens Le Parisien brengt de Franse premier François Fillon vrijdag een bezoek aan het circuit Paul Ricard, alwaar hij het nieuws wereldkundig zal maken.

 

Het circuit nabij Le Castellet is dan ook meteen een van de voornaamste kandidaten om de Franse Grand Prix te organiseren. Het zou niet voor het eerst zijn dat de Formule 1 neerstrijkt op Paul Ricard. Van 1971 tot en met 1990 reed de Formule 1 er ook al haar rondjes.

 

Het lijkt voor de hand te liggen dat de Franse Grand Prix gaat rouleren met die van België. Dat principe kennen we binnen de Duitse landsgrenzen ook al van de Hockenheimring en de Nürburgring.

 

Het is vier jaar geleden dat Felipe Massa zijn Ferrari winnend over de streep wist te brengen, tijdens de laatste Grote Prijs van Frankrijk, toen nog op het circuit van Magny-Cours. Sindsdien is de Franse inbreng in de sport zeer gering geweest. Met de mogelijke terugkeer van Frankrijk op de GP-kalender en drie Franse coureurs in het huidige Formule 1-veld, is daar dus geen sprake meer van.