Robin Frijns kwam vandaag voor het eerst in actie voor zijn nieuwe werkgever Caterham. De Nederlandse testcoureur noteerde geen tijd, maar is desondanks tevreden.

“Ook al heb ik weinig kunnen rijden vandaag, voelt het goed om weer terug te zijn in een Formule 1-auto”, vertelt Frijns. “Zeker bij een team waar ik me nu al thuisvoel. Sinds ik vorige week werd benoemd tot testcoureur ben ik al helemaal geïntegreerd in het team. Iedereen is heel aardig tegen me. Zo goed heb ik me nog bij geen ander team gevoeld.”

Frijns testte al eens voor Red Bull als beloning voor zijn successen in de World Series by Renault en begon vorig jaar aan het seizoen als testcoureur voor Sauber, maar hij kwam alleen tijdens de rookietest in actie. Bij Caterham zal Frijns ook enkele malen in actie mogen komen tijdens de vrije trainingen en wordt hij dus ook betrokken bij de voorbereiding op het seizoen.

“We begonnen vanmorgen met een paar installatierondjes”, aldus Frijns. “De auto gedroeg zich vreemd. Dat zat hem vooral in de manier waarop het vermogen werd overgebracht. Iedere run moesten we dus weer aanpassingen doen, zodat we nooit lekker op gang kwamen. Na de lunchpauze hadden we een probleem met de krachtbron en moesten enkele onderdelen worden vervangen. Dat is een ingewikkelde zaak en het lukte helaas niet om weer de baan op te gaan. Niet ideaal natuurlijk, maar dat hoort bij testen.”