Na een positieve eerste dag tijdens de Young Driver Test in Silverstone was Robin Frijns donderdag minder gelukkig. Zijn programma bestond voornamelijk uit installatierondjes en toen hij eindelijk voor een snelle tijd mocht gaan, bleek de balans ver te zoeken, wat resulteerde in een spin.

“We hebben opnieuw veel installatierondjes gedaan”, zegt Frijns. “Rond het middaguur deden we eindelijk een prestatierun. Na één ronde hebben we de afstelling van de auto aangepast, maar dat bleek geen verbetering. De auto was minder in balans en daardoor spinde ik van de baan.”

Frijns’ dag eindigde dus met slechts één vliegende ronde. Daarin gaf hij slechts een halve seconde toe op teamgenoot Nico Hülkenberg, die de auto ’s middags overnam. Vandaag komt de Japanner Kimiya Sato in actie voor Sauber.

Woensdag had Frijns een hele dag de Sauber tot zijn beschikking. Die dag was de Limburger een stuk productiever en positiever. “We hebben veel rondjes gereden”, aldus Frijns, die op zes tienden achterstand op de zevende plaats eindigde. “Het team was tevreden en zelf ben ik dat ook.”

“Ik heb wat kleine aerodynamische updates getest en veel data vergaard”, vervolgt Frijns. “Het is moeilijk om de tijden te vergelijken met de overige rijders aangezien de teams met verschillende bandencompounds reden. Bovendien werkten wij ons eigen testprogramma af en was ik niet bezig met het rijden van snelle ronden.”