*

Frijns rijdt vrije training in Engeland

Eelco den Boer

Eelco den Boer

1 juli 2014 13:49

Frijns rijdt vrije training in Engeland
Racepictures

Robin Frijns kan in Silverstone toch weer wat kilometers maken voor Caterham. Voor de testdagen zet het team Will Stevens en Rio Haryanto in, maar de Nederlander neemt de eerste vrije training voor zijn rekening.

Het is voor het eerst sinds de Grand Prix van Bahrein dat Frijns weer een sessie mag rijden. “Ik kan niet wachten om weer achter het stuur te kruipen”, meldt Frijns, die een paar weken geleden nog wel in de auto van 2010 reed tijdens een demonstratie in Rusland. “Dat was heel tof, maar dit is het echte werk: rijden in de huidige auto tijdens een officiële sessie.”

Caterham moet alle zeilen bijzetten om naaste rivaal Marussia terug te pakken. “We hebben een lastige tijd gehad”, zegt Frijns. “Maar in Oostenrijk hebben we duidelijk progressie geboekt en ik denk dat we dat opnieuw kunnen doen op Silverstone. Hopelijk zit het weer mee, maar dat is in Engeland geen garantie. Maar als de zon schijnt, kunnenwe twee sets banden gebruiken in de eerste training en dat zou zowel voor mij als het team erg waardevol zijn.”

Kamui Kobayashi denkt ook dat het een goed weekend kan worden voor Caterham. “Ik heb gesproken met de mensen op de fabriek en we denken dat we verder kunnen met de afstelling die we in Oostenrijk hebben gevonden. We hebben een beter beeld van waar we naartoe moeten om het gat te dichten. Nu de betrouwbaarheid ook beter op orde is, kan het een mooi weekend worden.”

Marcus Ericsson kijkt niet alleen uit naar het circuit, maar ook naar de sfeer. “De Britse fans zijn kenners en hebben een enorme passie voor Formule 1. Zelfs als het giet, zit het helemaal vol. Het is bovendien de vijftigste editie van de race hier, dus het zal een speciaal weekend worden. Het is een eer om deel uit te maken van de rijke geschiedenis van dit circuit.”

 

Lees meer over

Caterham Frijns

Gerelateerd