*

Frijns verlaat Caterham

Daan de Geus

Daan de Geus

15 december 2014 14:08

Frijns verlaat Caterham
Racepictures

Robin Frijns heeft afscheid genomen van het team van Caterham. Het contract van de Limburger is ten einde gekomen en niet verlengd door de onder curatele staande formatie uit Leafield.

Middels een persbericht zegt Frijns gedag en bedankt tegen ‘de mensen bij Caterham met wie ik afgelopen jaar heb gewerkt’. Frijns werd in januari van 2014 aangesteld als testrijder van het team, toen dat nog eigendom was van Tony Fernandes en Cyril Abiteboul nog aan het hoofd stond.

Voor de voormalige teambaas Abiteboul heeft de 23-jarige Frijns in het bijzonder een woord van dank paraat: “Want het is voornamelijk aan hem te danken dat ik de kans kreeg om deel uit te maken van het team.”

Helaas voor Frijns verdween Abiteboul echter bij Caterham toen het team in juli werd overgenomen. Fernandes verkocht de boel aan investeringsmaatschappij Engavest, dat Colin Kolles en – tijdelijk – Christijan Albers de leiding gaf, alvorens Manfredi Ravetto Albers verving.

Direct na de overname kwam Frijns nog één keer in actie voor Caterham, tijdens de eerste vrije training van het raceweekend in Silverstone, maar daarna kreeg de Nederlander onder het nieuwe bewind geen kansen meer om achter het stuur van Caterhams CT05 plaats te nemen.

In totaal heeft Frijns drie testdagen en twee vrije trainingen afgewerkt voor Caterham. Het noopt zijn manager Timo Gans ertoe toe te geven dat ‘dit jaar helaas op een teleurstelling is uitgelopen’.

Gans geeft verder aan dat Caterham een optie op Frijns had kunnen lichten voor 2015, maar het team – dat inmiddels onder curatele staat en nog altijd naar een koper zoekt – heeft daar wegens de omstandigheden ‘logischerwijs geen gebruik van gemaakt’, meldt Gans.

Frijns – die voor de goede orde benadrukt dat hij hoopt dat het goed komt met Caterham – is daardoor vrij om te gaan en staan waar hij wil. “We hebben nog geen knopen doorgehakt wat betreft zijn toekomst, maar gaan er alles aan doen om van 2015 een beter jaar te maken”, aldus Gans.

Frijns was eerder overigens ook al eens testrijder bij Sauber, in 2013. De Limburger maakte daarvoor indruk in de opstapklassen, met kampioenschappen in de Formule BMW, Formule Renault 2.0 en Formule Renault 3.5. Recentelijk testte Frijns overigens nog met een DTM-auto van BMW.

Lees meer over

Caterham Frijns