Robin Frijns kijkt met een tevreden gevoel terug op de eerste testdag in Bahrein. De Nederlander in dienst van Caterham is trots op de betrouwbaarheid die het team heeft laten zien.

“We hebben 68 ronden gereden”, begint de Caterham-reservecoureur. “Dat is meer dan alle andere Renault-aangedreven teams. We hebben duidelijk progressie geboekt ten opzichte van de eerste testdagen in Jerez, dus we mogen blij zijn met hoe we hier uit de startblokken zijn vertrokken.”

Frijns durft nog een uitlatingen te doen over de werkelijke mogelijkheden van de CT05, omdat hij naar eigen zeggen de limiet nog niet heeft opgezocht: “We hebben nog op geen enkel gebied geprobeerd het maximale uit de auto te halen, maar over het algemeen voelt de wagen goed aan. Ik begon de dag met gebrekkige neerwaartse druk aan de achterzijde, maar dat hebben we gedurende de dag weten te verbeteren. Met name op de medium-banden was de grip een stuk beter en kon ik een beetje meer gas geven.”

“Dit waren mijn laatste meters in de bolide vóór aanvang van het seizoen en ik ben blij dat ik deze kans hebben kunnen beetpakken zoals ik heb gedaan. Ik geniet van mijn plekje binnen dit team. Ze weten wat ze doen en het is mooi om daar deel van uit te maken.”