Weinig reden tot lachen bij Marussia: Jules Bianchi kon op Monza geen vuist maken en kwam als achttiende over de streep, Max Chilton elimineerde zichzelf al na vijf rondjes.

“Dit was al niet ons beste weekend en ook vandaag ging het niet geweldig”, resumeert teambaas John Booth. “We hadden geen grote problemen met de auto, maar we hadden eigenlijk van tevoren al wel verwacht dat we het hier moeilijk zouden krijgen en die vrees bleek – qua race pace – terecht.”

Jules Bianchi, die doorgaans toch wel het uiterste uit de Marussia MR03 weet te persen, deed voor zijn eigen gevoel ook vandaag. “Maar meer dan dit zat er simpelweg niet in. We hadden niet genoeg topsnelheid op de rechte stukken om plaatsen te winnen.”

De Fransman vat het weekend samen als ’teleurstellend’ en spoort zijn team aan het nu zo snel mogelijk te vergeten. “Want we gaan hierna naar Singapore en dat is een baan die onze auto veel beter zou moeten liggen”, besluit hij op een hoopgevende noot.

Chilton
Het woord ’teleurstellend’ is ook terug te vinden in de terugblik van Max Chilton, die eerlijk toegeeft dat hij door eigen schuld uitviel: “Ik remde iets te laat en kon de bocht niet meer halen. Daarna werd ik, tot mijn verrassing, gelanceerd door de kerb en eindigde ik met een harde klap in het grind.”

“Dat was erg spijtig en ook erg teleurstellend, want ik had net een plek teruggepakt in duel met Romain Grosjean. Voor het team in het algemeen was het echter sowieso een frustrerende dag, dus we moeten dit nu maar achter ons laten en vooruit kijken”, vindt ook de Brit.