*

Frustrerende zondag voor Alonso tijdens “belangrijke week” voor McLaren

Daan de Geus

Daan de Geus

1 jaar geleden

Frustrerende zondag voor Alonso tijdens “belangrijke week” voor McLaren
Racepictures

Een uitvalbeurt, een probleem met de versnellingsbak en Jolyon Palmer die hem zeer irriteerde: de zondag op Monza was er eentje om snel te vergeten voor Fernando Alonso. En dat tijdens een belangrijke week voor zijn en McLarens toekomst.

Alonso kreeg al in ronde vijf van de 53 met een versnellingsbakprobleem te maken waardoor hij naar eigen zeggen “anderhalve seconde per ronde” verloor. “Dat maakte het een ingewikkelde race”, verzucht de coureur die het daarin buiten de punten met Renault-coureur Palmer aan de stok had.

Na een klein halfuur racen passeerde Palmer Alonso, wat volgens de Spaanse McLaren-coureur kwam omdat de Brit de tijd die hij won door de Variante Ascari af te steken (na een wiel-aan-wiel gevecht met Alonso) niet wilde teruggeven.

“Er staat gewoon heel duidelijk in de regels hoe het dan zit: de coureur die de bocht afsnijdt, moet de plek opgeven. Over interpretaties wil ik het niet eens hebben. Het staat zwart-wit in het reglement”, moppert Alonso.

Mopperen deed Alonso daarna ook over de radio. De vijf strafseconden die Palmer later aan zijn broek kreeg noemde hij “een grap”, terwijl hij de uiteindelijke uitvalbeurt van de Renault-coureur droogjes als “karma” omschreef.

Zoals gezegd was het niet alleen Palmer die Alonso’s ergernis opwekte: in ronde vijftig werd Alonso naar binnen geroepen vanwege het versnellingsbakprobleem. Daar komt nog eens bij dat hij zich al het hele jaar groen en geel ergert aan de te zwakke en onbetrouwbare Honda-motor achterin zijn McLaren.

Het is bij McLaren inmiddels ook de hoogste tijd om beslissingen te nemen over wel of niet verdergaan met Honda als motorleverancier. “Het is een belangrijke week voor McLaren wat betreft het maken van keuzes”, bevestigt Alonso in gesprek met Sky Sports F1.

“Hopelijk weten we voor Singapore meer en kunnen we het daar toelichten. Ikzelf moet alles goed in de gaten houden wat mijn opties voor de toekomst betreft. Hopelijk kan ik dan nog in september de knoop doorhakken”, zegt hij over zijn veelbesproken eigen Formule 1-toekomst.

Lees meer over

Alonso Honda Mclaren