Technisch directeur Pat Fry is niet gelukkig met hoe Ferrari met de F2012 uit de startblokken is gekomen tijdens de eerste wintertest.

 

“Ik ben niet gelukkig met waar we op het moment staan”, erkent Fry tegenover het Britse Autosport. “Qua betrouwbaarheid doet de F2012 het prima en de snelheid is de auto in orde, maar in sommige bochten doet hij het niet zo best en er is gewoon nog veel ruimte voor verbetering.”

 

“De basis van de auto is oké, maar we moeten met name met oog op de prestaties in de bochten nog veel afstellen en finetunen, en ik ben sowieso pas gelukkig als de auto op elk vlak goed functioneert en presteert”, benadrukt de technisch directeur, die instemt met de lezing van coureur Felipe Massa dat Ferrari een druk pre-seizoen wacht: “We hebben nog veel werk te doen”, zegt ook Fry.

 

De Scuderia’s technisch directeur, die overigens denkt dat er wel meer teams zijn die een flinke stapel huiswerk hebben, bevestigt verder dat Ferrari het tijdens de testdagen te druk met haar testprogramma heeft om naar de rondetijden te kijken: “We willen de weinige testdagen die we hebben optimaal benutten om zoveel mogelijk informatie te verzamelen en dingen uit te proberen.”